Identitate și Responsabilitate Socială

identity-1815810_1920
Impreuna cu Diana Deaconu am susținut doua workshop-uri la conferintele internationale EATA si ITAA din 2016 și 2017 la Geneva si respectiv Berlin. Aceste workshop-uri au fost foarte bine primite si, ca urmare, am fost invitate să scriem un articol care va apărea in acest an in Jurnalul de Analiza Tranzactionala (TAJ). In urma acestor experiente ne-am gandit sa organizam si sa facilitam un workshop in București in care sa aducem in discutie, impreuna cu voi, diferite aspecte ale identitatii și ale responsabilitatii sociale. 
 
Informațiile despre descrierea, structura si modalitatile de inscriere gasiti mai jos:
 
EU SUNT” POATE DEVENI “EU SUNTEM”?
Despre pluralitate si absenta ei in configurarea identitatii
FACILITATORI:
Nicoleta Gheorghe – CTA, PTSTA(P), psiholog, psihoterapeut, formator si supervizor in analiza tranzactionala
Diana Deaconu – Certified Transactional Analyst (Psychotherapy). Co-editor al Transactional Analysis Journal 
DESCRIERE:
Acest workshop porneste de la premisa fundamentala ca peisajul vietii interioare este unul impregnat de perturbatii si cu un potential de instabilitate.. Pentru a gestiona eficient aceasta realitate interna, individul recurge la construirea unei “identitati”. In acceptiunea noastra identitatea nu este ceva fix, ci mai degraba un proces de organizare a miscarilor dinauntrul persoanei si de negociere a granitelor, atat in plan intern (intre diferitele parti ale personalitatii), cat si extern (in relatiile dintre individ si ceilalti/ mediul in care functioneaza). In situatia in care granitele sunt foarte rigide, doar anumite aspecte vor putea fi vizibile in interiorul lor (si, deci, intr-o mai mare masura accesibile constiintei); altele vor ramane dincolo de “frontiera” (asadar, in afara sferei constientului). De cele mai multe ori, traversarea granitelor rigide este insotita de afecte intense – cum este, spre exemplu, rusinea – si de un puternic sentiment de disonanta interna – “Eu nu sunt asta!” si “Aceasta stare, gand sau intentie (aflata in afara granitelor) nu imi apartine!”.
In cadrul workshop-ului vom aprofunda aceasta intelegere dinamica a notiunii de “identitate”, punand-o in legatura cu notiunea teoretica de “excludere” (Berne, 1961) si cu cea de “disociere” (Stern, 2003). De asemenea, vom explora acele fenomene care au loc atunci cand este incalcata o granita rigida. La final, vom corela aceste aspecte cu ideea de asumare a responsabilitatii sociale, ce apare ca rezultat firesc atunci cand individul isi ia un angajament fata de propriul demers identitar.
Modalitatea de lucru va fi una interactiva, cu activitati in grupuri mici, ilustratii clinice si dezbateri la nivelul intregului grup de participanti.
PARTICIPANTI:
Workshop-ul se adreseaza practicienilor din domeniul clinic care au parcurs notiuni de baza in analiza tranzactionala.
Grupul va fi limitat la un numar de 25 participanti.
DATA: 31 martie 2018
LOCATIE: Hotel Cismigiu – Bd. Elisabeta nr. 38, sector 1, Bucuresti
PROGRAM: 9.30 – 18.00, cu o pauza de pranz de o ora si jumatate.
COST: 250 lei 
Inscrierile se pot face prin completarea formularului de inscriere pe care il veti primi luand legatura cu Nicoleta Gheorghe (nicoleta.gheorghe@yahoo.com) sau Diana Deaconu (dianardeaconu@gmail.com) si prin achitarea unui avans de 100 lei. In acelasi timp cu formularul de inscriere veti primi si detaliile legate de modalitatile de plata.
Imagine